Chat icon
Support
Chat icon
Chat Widget
Chat icon
Înscrie-te ca pacient
Înscrie-te ca expert
SOSMYDOCTOR
Telemedicine - Best Doctors, Better Health!
Try the app
Error
Buy a package that's right for you and avail benefits
OR
Continue to book
Bărbălău Rareș
Bărbălău Rareș

Medic Rezident Ortopedie si Traumatologie anul III.
Experienta in gonartroze (artroplastiile totale de genunchi), coxartroze si fracturile de col femural) artroplastii totale si partiale de sold, leziuni de menisc, diferite tipuri de fracturi.
Participare in cadrul primei biopsii percutane ghidata PET/CT a metastazelor osoase avide de 18F-FDG, realizata la nivel national.
Tratamentul in urgenta al fracturilor, entorselor, luxatiilor

Open uri20221015 31171 1p3o3gl?1665840021
Bărbălău Rareș
1 cu ani în urmă
Entorsele de genunchi
Obp9frd52sezjxdoippx6ocjsot1uaistock 1000238836 Videoplay2
Comments Comment
3 Likes
0 Comments
Open uri20221015 31171 1p3o3gl?1665840021
Bărbălău Rareș
1 cu ani în urmă
Entorsele sunt leziuni provocate de ruperea unuia sau mai multor ligamente din componenta unei articulatii, aparute in urma unor traumatisme sau ale unor miscari bruste. Factori de risc ce duc la aparitia unor entorse: traumatismele aparute in timpul mersului sau al activitatilor sportive; • Mers pe suprafete neuniforme, pivotari pe un membru inferior; • Practicarea unor sporturi (schiat, tenis, fotbal, volei, baschet) ; • Echipament nepotrivit si incaltaminte inadecvata; • Obezitatea; • Sedentarismul; • Accidentele rutiere; Clasificarea entorselor de genunchi: 1. Grad I- leziuni structurale microscopice, ce nu afecteaza mobilitatea si stabilitatea articulara; 2. Grad II- ruptura partiala a unuia dintre ligamente, edematierea genunchiului, sensibilitate ridicata, fara a afecta stabilitatea articulara/ cu o forma usoara de instabilitate; 3. Grad III- ruptura completa a ligamentului, edematierea genunchiului, durere, instabilitate articulara, alterarea mobilitatii; Simptome In mod cert, intensitatea simptomelor este dependenta de gravitatea leziunilor provocate la nivelul genunchiului. Un prim simptom este durerea(ce poate sa apara imediat dupa producerea traumatismului sau la o anumita perioada de timp). Edemul de la nivelul genunchiului este asociat uneori cu hemartroza(sangerari la nivelul ligamentelor). Hiperemia tegumentara(roseata) poate fi prezenta in cazul entorselor de genunchi. Rigiditatea la nivelul articulatiei si spasmele musculare poate sa apara in cazul entorselor. Diagnostic Diagnosticul unei entorse se poate pune pe baza examenului clinic si fizic, dar nu se poate stabili cu exactitate gravitatea leziunilor provocate la nivelul genunchiului. Se folosesc intotdeauna investigatiile radiologice si in special investigatii imagistice (IRM). Tratament Leziunile ce nu afecteaza mobilitatea si stabilitatea articulara se pot trata prin imobilizarea genunchiului, repaus articular pentru cateva zile, crioterapie locala. De asemenea, pentru reducerea gradului inflamatiei la nivelul articulatiei genunchiului, se pot folosi si bandaje elastice compresive (fara a fi strans in exces sau sa intrerupa circulatia sangvina). Pozitia elevata a membrului inferior pe 1-2 perne este benefica pentru diminuarea inflamatiei. In cazul leziunilor partiale este necesara imobilizarea in atela gipsata sau orteza de genunchi, pentru o anumita perioada de timp. In cazul leziunilor complete, asociate cu hemartroza este necesara interventia chirurgicala. Indiferent de gradul leziunilor este necesara initierea kinetoterapiei si fizioterapiei pentru o recuperare completa. Prezentarea la medic este necesara pentru a se stabili conduita terapeutica!
Whhyfnak2ln2dtdbuzuvtc6pouxxz3diagnosingakneeinjury   media  4c743a3b  query B8ipttlg8ths8ilokinunesbftq0stkneexray   media  4c743a3b  query
Comments Comment
3 Likes
0 Comments
Home
Консултовати
Курсеви
Сесије
пошта